Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Гранівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04330059) був реорганізований і увійшов до складу Краснопільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Відкриття меморіальної дошки воїну-афганцю Парно Григорію

 

 30  травня в Гранівській школі  відкрили  меморіальну  дошку  на  честь  воїна-афганця  Григорія  Парно


 

Григорій  Михайлович  Парно - випускник  нашої  школи,  який  загинув,  виконуючи  інтернаціональний  обов'язок  в  Афганістані.  Зусиллями  Спілки  воїнів - інтернаціоналістів   у  школі  було  встановлено  меморіальну  дошку,  урочисте  відкриття  якої  відбулося  в  понеділок.


 

  Схилити голову перед пам’яттю загиблого героя прийшли його мама Любов Іванівна та брат Володимир Михайлович, заступник голови районної ради Оксана Загребельна, голова районної спілки воїнів-інтернаціоналістів Володимир Свіріпа, гранівчани, учні та вчителі школи, у якій навчався Григорій.

Григорій Парно народився у с.Гранів   1967 року. Закінчив  нашу  школу, працював у колгоспі помічником комбайнера, навчався у Гайсинській автошколі. Восени 1985 року був призваний до лав Збройних сил, службу довелося проходити в Афганістані. У цій чужій країні у 1986 році під час виконання бойового завдання і обірвалося життя 19-річного солдата…



Проникливим був виступ заступника голови районної ради Оксани Загребельної. «Війна – найстрашніше, що є на землі. 30 років тому її чорне крило торкнулося і Гранова – загинув молодий хлопчина, якому ще жити і жити, народжувати дітей, дарувати батькам онуків, збагачувати своєю працею рідний край… Низький уклін Вам, Любове Іванівно, за виховання сина. Пам’ять про Григорія навічно залишиться у серцях його земляків» – зазначила Оксана Миколаївна.

Спогадами про Григорія Парна поділилися і його вчителі. На мітингу пам’яті також виступили голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Володимир Свіріпа та сільський голова Віктор Боднюк. Промови виступаючих органічно переплітались із патріотичними піснями у виконанні артистів районного будинку культури.

Відтепер з фасаду нашої школи вічно дивитимуться у світ дві пари очей її героїчно загиблих учнів: воїна-«атовця» Олександра Мельника і воїна-інтернаціоналіста Григорія Парна.


 


 


 

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *