Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Гранівська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 04330059) був реорганізований і увійшов до складу Краснопільської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Свято Водохреща  2017 в  Гранові

19 січня  гранівчани відзначили Свято Водохреща, третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. З самого ранку до пізнього вечора найсміливіші купалися в  Міському  ставку, офіційна частина, за присутністю священика  отця  Василія  та  сільського  голови  Боднюка  Віктора  Максимовича відбулася о 9:00 ранку.

 Пірнути в спеціально прорубану ополонку і здобути здоров’я на весь прийдешній рік наважилися  багато  гранівчан, серед них  були і жінки.

Окрім традиційного купання та освячення води, гості мали й іншого роду інтерактив.  Гранівська  сільська  рада розгорнула пункт обігріву, де всім  охочим  пропонували  безкоштовно зігрітися чаєм та  іншими  частуваннями.

Мабуть, ніколи  ставок “Міський” не бачив стільки відвідувачів як на день Водохреща, кожен знайшов тут заняття для себе: освятили воду, пірнали, дітки катались на санках та пригощалися, хтось був просто підтримкою для друзів чи близьких. Словом, Водохреща відзначили, останнє свято відправили, тепер з чистою душею можна працювати, ну і чекати прийдешніх свят.

Традиції та вірування , пов’язані з Водохрещам.

Одним з найважливіших свят у християн  є Хрещення. 

Його відзначають щорічно 19 січня.

 Дане свято можна поставити нарівні з Великоднем або Різдвом. Воно  з'явилося  завдяки тому, що Іван Хреститель, в свій час, хрестив Ісуса Христа в річці Йордан. Згідно з Євангелієм від Матвія, в той час, коли відбувалася ця грандіозна  подія в історії людства, на Ісуса з небес зійшов дух Святий у лику голуба. Звідси і друга назва свята - Богоявлення.

У дні, коли по землі ступав Ісус, хрестили тільки тих людей, які вже встигли визначитися з вірою. Ось і його 30-річного хрестив  Іоанн Хреститель, при цьому Христос закликав людство покаятися в гріхах і очистити душу.

 Свято Хрещення асоціюється у багатьох  людей з « зануренням в крижану воду».

  Споконвіку людство було впевнене, що вода на Водохреща володіє  цілющими властивостями, здатна зцілити від багатьох хвороб і захистити тіло і дух від усіляких напастей. Звідси і пішов звичай купатися в ополонці. Потрібно не тільки увійти у воду, але і поринути з головою три рази, при цьому необхідно хреститися і проговорювати « В Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа».

  Відео 1
  Відео 2
  Відео 3
  Відео 4
  Відео 5

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *